Terug naar beginpagina

Klik hier

Diemerbos Dag

De realisatie van onze plannen in het Diemerbos komt nu steeds dichterbij. Er wordt hard gewerkt aan de bouwaanvraag, we denken na over de inrichting en we hopen ook snel duidelijkheid te krijgen over de financiering.

Dat gaan we doen op ZONDAG 5 JUNI A.S. IN JE AGENDA ZETTEN DUS

Programma:
14.30 start programma

Op het terrein geven we rondleidingen, we willen proberen of er een maquette van de blokhut gemaakt kan worden. Er zijn speurtochten voor de kinderen en we gaan schminken ofzo. Voor de aanwezigen is er een drankje en we grillen op de bbq worstjes – alles tegen een kleine vergoeding

15.30 – prijsuitreiking van de wedstrijd voor de kampvuurkuil

17.00 einde officiële programma

Daarna is er voor de (oud) stafleden, hun gezin en degene die betrokken zijn bij de blokhutcommissie nog een BBQ tot uiterlijk 20.00 uur

Hulp gezocht: Kampvuurkuil!


De Kampvuurkuil in het Diemerbos!....Daar zouden we graag snel aan beginnen. Maar hebben geen ontwerp. Wij zouden graag onze leden en iedereen die belangstelling heeft in Scouting een ontwerp willen laten maken. Dat mag zijn een bouwwerk of een tekening. Alles is mogelijk. Nu ben ik op zoek naar iemand die dit wil gaan realiseren en de wedstrijd wil vormgeven en begeleiden. Wie lijkt dit een mooie uitdaging? Mogen ook meerdere personen zijn!

Klik op onderstaande afbeelding voor een flyer met meer info:

Stuur Scouting het bos in

Klik op afbeelding om te openen in PDF

Blokhut is aangesloten

Per 1 september 2015heeft de blokhut, een jaar na de opening van het terrein, aansluiting gekregen op stroom, water en afvoer/riool in het Diemerbos. Het begin is er, mensen!

Jantje Beton 2015

Van 9 tot 13 maart 2015 collecteerden we weer voor Jantje Beton, zowel langs de deuren als 13 maart in winkelcentrum. In totaal is er 2235,59 euro opgehaald; de helft daarvan is voor Scouting Diemen en voor onze blokhut!

Alle collectanten hartelijk bedankt voor hun inzet!

Eerste Verkenner Weekend in het bos

In het weekend van 21 en 22 februari 2015 was in het Diemerbos de jaarlijkse loopwedstrijd B>Diemer Cross en tegelijk hielden de Verkenners hun eerste logeerweekend in het bos!

Bekijk foto's

Het Diemer Nieuws schreef er over, klik op afbeelding om te vergroten.

Diemer media over de blokhut

Zowel De Echo / Dichtbij.nl als Diemer Nieuws en Diemerieuws.nl berichten in een artikel over veranderingen in het Diemerbos over onze plannen voor een blokhut in in het bos.

Bekijk de artikelen hier

Mooie bijdrage voor blokhut

Maar liefst 1000 euro hebben we gekregen voor de blokhut van Jan Willem de monchy van het adninistratiebureau De Monchy. Heel erg bedankt voor deze waardevolle bijdrage!

KICI Bedankt!Stichting KICI heeft Scouting Diemen een mooie donnatie gedaan voor de blokut. Op vrijdag 3 oktober om 15:00u is de officiële overhandiging van deze cheque op de locatie van de blokhut in het Diemerbos. Alvast heel erg bedankt voor dit mooie gebaar dat een welkome aanvulling is op de benogigde gelden voor de bouw van de blokhut!

Onze plek in het bos!

Onze plek in het Diemerbos is eerder dit jaar geopend, maar hoe ziet het er nou eigenlijk uit? Waar komen we terecht? Jeroen nam een kijkje en maakte deze foto's. Bekijk hier

opening plek in Diemerbos

Op 24 februari was het eindelijk zo ver. Wethouder Grondel opende onze plek in het Diemerbos. Voorlopig alleen een kampeerplek met een nog te realiseren kampvuurplaats. Maar het begin is er!

Bekijk foto'sIn de media
De Diemer Nieuws en DiemerNieuws.nl besteedde in de krant van donderdag 20 februari 2014 aandacht aan onze plek in het Diemerbos. Ook Editie Diemen van Stadsblad De Echo besteed aandacht aan onze plek in het Diemerbos. Zie voor het artikel, onze Media pagina

In het Diemer Nieuws van 24 april 2014 en op DiemerNieuws.nl van 25 april 2014 een uitgebreid artikel over het Diemerbos. Ook wij worden hierin genoemd. Hieronder een prinscreen met de inleiding van het artikel en het stuk over ons.

\

Jantje Beton 2014

De collecte voor Jantje Beton in de week van 10 - 15 februari heeft een bedrag van 1872,95 euro opgeleverd. Het was 'n moeizaame week, waarbij het collecteren vooral vanuit de staf moest komen. Natuurlijk waren er ook diverse ouders die ons kwamen ondersteunen. Bedankt! De weersomstandigheden zaten niet mee. Vroeg donker en vooral dat veel mensen de deur niet meer opendoen zat tegen. Ik hoop dat we de komende jaren ook meer op ouders en leden kunnen rekenen! We hebben niet gehaald wat we de afgelopen jaren hebben gehaald. Maar, De bussen van JB zijn geteld de totale opbrengst van dit jaar is 1872.95. Euro De helft voor de Scouting Diemen! Namens Elma van de organisatie: iedereen bedankt die deze week heeft gecollecteerd of op een andere wijze betrokken geweest is bij Jantje Beton. Zonder jullie was het niet gelukt! Bedankt!

Jantje Beton 2013

Van 4 tot en met 9 maart was er weer de jaarlijkse Jantje Beton collecte. Ondanks dat we dit jaar maar de helft van Diemen hadden, hebben we toch veel geld opgehaald. Alle collectanten weer heel hartelijk bedankt voor hun geweldige inzet. Jullie hebben daardoor maar liefst EUR 2807,- opgehaald, waarvoor de helft naar Scouting Diemen gaat.

Jantje Beton 2012

In de week van 5 tot 10 maart collecteerden we weer voor Jantje Beton en dat heeft ook in 2012 een flinke som geld opgeleverd. Maar liefst 4.345,63 euro is de eindstand geworden en daarvan mogen we de helft zelf houden, en dat is dan weer een bedrag van 2172,82 euro.

Dit jaar is onze opbrengst weer wat hoger als vorig jaar toen we in totaal 3.607,01 euro ophaalden.

Alle collectanten en organisatoren weer superbedankt voor jullie inzet die dit resultaat heeft mogelijk gemaakt!

Jantje contantje 2011

Van 7 tot 12 maart 2011 collecteerde Scouting Diemen voor Jantje Beton.

Met de leus 'Twee euro voor Jantje Beton' proberen we nog meer geld op te halen voor Jantje Beton... en voor Scouting Diemen, want van elke 2 euro mag scouting er 1 houden.


Eindstand
Met de opbrengst van zaterdag erbij en alle tot dan toe ingeleverde bussen hebben we weer een mooi eindbedrag weten te maken. De teller eindigde op € 3607,01! Iedereen weer hartelijk bedankt voor de inzet van dit mooie bedag!

Goed gebakken!

De verkoop van de poffertjes op het Diemer Festijn en tijdens het Fortenweekend heeft ons dit jaar ( na aftrek van kosten ) een bedrag van maar liefst € 636 opgeleverd! Een prachtige bijdrage voor onze blokhut. Dank aan iedereen die weer een handje heeft geholpen… en natuurlijk aan iedereen die de poffertjes heeft gekocht ;-)

Jantje Beton levert veel op voor blokhut

Bij de Jantje Beton 2010 collecte heeft Diemen gul gegeven. We hebben dit jaar maar liefst € 6221,50 opgehaald, zowel langs de deuren als in het winkelcentrum. Van deze opbrengst mag Scouting Diemen de helft houden. Deze zal geheel ten goede komen aan der realisatie van de blokhut.

Wij bedanken al onze vrijwilligers voor de inzet die heeft bijgedragen aan dit geweldige resultaat!

Blokhut Scouting Diemerbos nog niet rond

Door Ingrid van Vlijmen, Diemer Nieuws, 15-1-2009 Scouting Diemen maakt zich zorgen om de gewenste blokhut in het vernieuwde Diemerbos. De plek voor de scouts is nog steeds als zoeklocatie in de plannen opgenomen. Die onzekerheid maakt het uitwerken van het plan erg moeilijk, aldus voorzitter Aschwin van Wel...

Lees hier het hele artikel.

Diemer Nieuws bericht over blokhut

In het Diemer Nieuws van 19 juni 2008 werd aandacht besteed aan de plannen voor de ontwikkeling van het Diemerbos. Hierbij werd ook aandacht besteed aan onze blokhut plannen.

Scouting Diemen zit namelijk samen met ondermeer natuurvereniging IVNDiemen in een klankbordgroep om mee te denken over de herinrichting van het bos.

Voorzitter Gert Oosting in Diemer Nieuws: “We zijn blij dat de blokhut in het definitieve plan wordt genoemd. We hopen dat de gemeente zich sterk zal blijven maken om een goede locatie voor onste vinden.”

In de plannen voor het Diemerbos is sprake van een kinderspeelbos met speelruimte, heuvels en een trekpontje. Op deze plek zou ook ruimte voor de blokhut ingeruimd zijn.

Gert Oosting: “Volledig gerust zijn we er nog niet op, omdat onze blokhut nog steeds een zoeklocatie is in het plan (...) Bovendien zouden wij de blokhut liever nog wat dichter bij Diemen bouwen. Maar we zijn blij dat we in de definitieve plannen genoemd worden. We rekenen erop dat de gemeente ons zal helpen een goede plek te krijgen"!

Rabobank Pitch levert grote bijdrage

Op 31 mei 2008 hebben we met een groep stafleden en kinderen een hoop geld verdiend met een aktie van de Rabobank. Verschillende verenigingen in Diemen konden geld verdiende door te vertellen welk doel zij hierbij voor ogen hadden. Door een flitsende presentatie in de eerste ronde, won Scouting Diemen in de categorie Maatschappij. Daarna ging de strijd tussen ons, tennisclub ATVD en vrouwenkoor Voice Female.

Op 31 mei haalde wij de grote winst binnen met een bedrag van maar liefst 2689 euro. Dit bedrag zal goed besteed worden aan de verdere ontwikkeling van het gebouw in het Diemerbos!

Maar natuurlijk is er nog veel meer geld en hulp nodig!!!!

Maquette Diemerbos gebouw

Op het Groepsweekend van 2008, was al een maquette van onze nog te realiseren blokhut, te zien. Althans... de kinderen moesten de onderdelen van de blokhut met speleltjes bij elkaar verdienen, om zo stapje bij stapje de blokhut steeds meer vorm te geven. Hiernaast ziet u de maquette in aanbouw.

Donnaties welkom!

Het banknummer voor het ontvangen van donaties voor de blokhut in het Diemerbos is: NL 03 INGB 0006 3270 82 ten name van Scouting Diemen te Diemen

Wie zijn wij? Scouting Diemen!

Meehelpen? Contact ons!

Voor meer informatie over onze plannen of als u een bijdrage wilt leveren, neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

E-mail: info@scoutingdiemen.nl
Telefoon: 020-6902356

Een blokhut voor Scouting Diemen

Scouting Diemen loopt op het huidige terrein en gebouw aan de Emmastraat tegen zijn grenzen aan. Met een groeiend ledenaantal en ambities voor grotere (buiten)activiteiten merken wij steeds meer beperkingen met de huisvesting zoals die nu is. Een spel in het bos, kampvuur stoken of een grote groepsactiviteit in de zaal… Het is allemaal erg lastig op de locatie in een woonwijk. Scouting Diemen wil daarom een dependance in het Diemerbos realiseren.

In onderstaande tekst vind u een korte samenvatting van onze plannen. Voor uitgebreide informatie kunt u ook onze brochure en presentatie bekijken, door op onderstaande iconen te klikken. Onderstaande afbeeldingen kunt u in groter formaat bekijken door er op te klikken.


De blokhut zal gebruikt worden voor van tal van scoutingactiviteiten en kampeerweekenden van de eigen groep maar zal daarnaast ook gebruikt worden voor verhuur aan andere Scouts. Zo is de blokhut het hele jaar in gebruik, wat ook een positieve werking zal hebben voor het Diemerbos. Met de realisatie van de blokhut komt er voor Scouts in deze regio een unieke huurlocatie bij!Daarnaast kan met de bouw van de blokhut worden gewerkt aan een uitbreiding van het ledenaantal door bijvoorbeeld het opheffen van een wachtlijst door het starten van een nieuwe groep Welpen.Met de komst van Scouting naar het Diemerbos snijd het mes aan twee kanten. Scouting kan een positieve bijdrage leveren door samen met Staatsbosbeheer natuurontdekkingstochten te organiseren. Daarnaast wil Scouting Diemen een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het bos. Onze leden zullen daar een actieve rol in vervullen omdat zij via Scouting in aanraking komen met de natuur.De blokhut die Scouting Diemen voor ogen heeft is een houten blokhut… Natuurvriendelijk dus, wat goed aansluit bij het gedachtegoed van Scouting als ook voor de uitstraling van het Diemerbos. Omdat de blokhut ook voor verhuurdoeleinden en eigen kampeerweekenden gebruikt zal worden, dient de blokhut te beschikken over een keuken, sanitaire voorzieningen en diverse verblijfsruimten.Ook u kunt helpen! Hoe? Dat kunt u lezen in onderstaande documenten. Voor meer informatie kunt u uiteraard ook contact opnemen met info@scoutingdiemen.nl